2022 m. balandžio 24 d., sekmadienis

Vanilis

Vanilis ilgai nerado savo Žmogaus, bet užtai rado Laukę… Nuotraukose: Vanilio vaikystė nuo pat pirmos nakties mūsų namuose


Vienintelis iš Mano Kiemas įvairiaspalvių katinėlių penketuko dar neradęs savojo Žmogaus liko pats smulkiausias ir pats nedrąsiausias – Vanilis (ilgai manėm, kad Vanilė). 

Kurį laiką jis su mama gyveno pas globėją. Vanilio mama tada maitino dar kelis iš po balkono paimtus, tik vos-vos atsimerkusius kačiukus. Moteris nebenorėjo, kad Vanilis trukdytų naujiems įbroliams ir įseserėms, todėl prieglaudos darbuotojos jį perdavė kažkada pas juos dirbusiai dar kitai globėjai. Deja, labai nesėkmingai... 

Apie Vanilio persikraustymus sužinojau vėlų sekmadienio vakarą. Toks staigus pasikeitimas sukėlė kažkokį tai nerimą. Labai rūpėjo įsitikinti, kad jam naujoje vietoje viskas gerai. Išsiaiškinau kontaktus ir nedelsdama paskambinau. Deja, pokalbis privertė dar labiau sunerimti. Moteris kalbėjo labai miglotai. Supratau tik tiek, kad „jei jo nepasiimsite dabar – ryto jis nesulauks“. 

Atsidūriau aklavietėje. Reikėjo kažką daryti, o ką daryti nežinojau. Prieglauda paimti geriausiu atveju galėjo tik rytoj. Pas mane du šunys, kas maniau visiškai nesuderinama su nauju katinų giminės gyventoju. O baisiausia – vyras, šaukiantis, kad "mano namuose kačių nebus". 

Ir vis dėl to, kaip vienintelį išsigelbėjimą mačiau TIK savo namus. 

Taigi, sekmadienio naktį, lietui lyjant, nepaklausiusi šaukiančio vyro, drebančia širdimi ar priims mano šunys, lėkiau antrą kartą gelbėti Vanilio... 

Kas liečia šunis, pradžia nebuvo tokia baisi, kaip įsivaizdavau. Tačiau su vyru buvo gerokai prasčiau. Kad jis pamiltų Vanilį prireikė beveik metų – iki tol katinėlis buvo tik „niekam nereikalingas daiktas“. 

O, kad Vanilis liko mūsų namuose „kaltas“ mano gimtadienis. Didžiausia vyro gimtadienio dovanėlė buvo LEIDIMAS pasilikti Vanilį. Dovanėlė ne visai įprasta, nes ją lydėjo kai kurios sąlygos. Viena jų – „jeigu nuskriaus MANO šunis - jam gresia emigracija“. Sąlygos, sąlygom, bet nuo tada Vanilio statusas šiuose namuose pasikeitė iš 'laikinai' į 'dovanėlė'.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą